ויטמינים

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

30/04/2003 | 16:44 | מאת: רוית

שלום, יש לי ילד בן 4 ותינוק בן שנה וחודש ואנו גרים בקופנהגן,דנמרק. שמעתי שכיוון שבדנמרק רוב חודשי השנה הם ללא שמש ותקופת ימי השמש מאוד קצרה כאן (כ-3 חודשים בערך) האם צריך לקחת ויטמינים מיוחדים לכך. בני בן ה-4 מקבל ויטמין כל יום מהארץ שנקרא "יומי" (סוכריות גומי) ולבני בן השנה וחודש הפסקתי בגיל שנה את מתן ויטמין ה-A+D (אני יודעת שבישראל מפסיקים בגיל שנה) וגם את טיות הברזל כיוון שלאחר בדיקת דם נמצא שערך רמת הברזל בדם מספקת. האם אני בכל זאת צריכה לתת לתינוק ויטמין כלשהו ? והאם לבן השני מספיק הויטמנין שהוא מקבל? תודה

13/10/2003 | 08:15 | מאת: אילנה

תזונה מאוזנת עדיפה על פני מתן ויטמינים ואם בדיקות דם תקינות אין צורך להוסיףפ ויטמינים.