אייך מתגוננים לחורף

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

26/02/2003 | 18:20 | מאת: שימרית

שלום מה עושים נגד הצטננות בחורף? מה לקחת? ומה ההסבר להצטננות ולגורמים לה לשפעת, לחום גבוהה ובכלל לכל מחלות החורף השונות? אשמח להסבר נרחב בעניין תודה רבה חן חן תודה על האפשרות למענה בפורום באתר דוקטורס המשיכו כך כל הכבוד תודה שימרית

02/03/2003 | 11:38 | מאת:

שמרית, שלום! ההצטננות היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם ומתייחסת לדלקת במערכת הנשימה העליונה, הנגרמת ע"י מגוון של נגיפים (וירוסים). בד"כ זוהי מחלה קלה, ללא חום (או חום קל), החולפת מעצמה. ההצטננות מלווה בהפרשה מימית מהאף, גודש, כאב גרון, כאב ראש והרגשה כללית של חולשה. לעומת זאת, השפעת נמשכת זמן רב יותר, בד"כ פורצת בעת מגיפה והסמפטומים שלה חמורים יותר. השפעת מתבטאת בחום, מצב כללי רע, כאבי גרון, כאבי שרירים, שיעול ודלקת בלחמית (בעין). החום נובע מהפרשת חומרים של מערכת החיסון, ונועד לעקב את התפתחותם של מזהמים ולשפר את ניידותם של כדוריות הדם הלבנות ("הצבא" של מערכת החיסון). מטרת הטיפול היא להקל על הסבל של החולה ולמנוע סבוכים עקב זיהום חיידקי משני (כגון דלקות אוזניים, סינוסיטיס ודלקת ריאות). מומלץ לחזק את הגוף במעוד מועד באמצעות צמח האכינצאה, אסטרגלוס, פרופוליס וויטמין C (500-1000 מ"ג ביום). טיפול זה מתאים גם לקיצור משך וחומרת הצטננות שכבר החלה. תודה.