מה קורה בדם שכל כך קר?

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

26/02/2003 | 18:18 | מאת: שולה ובתה מירב

שלום הדסה וד"ר דיין ראשית רציתי לברך אותכם על היוזמה היפה והמבורכת הזו לפתיחת פורוןם חשוב ומעניין זה באתר האינטרנט דוקטורס, שהוא אתר מצויין אשר נותן יופי של שירות לציבור ומכאן אני רוצה לברך את מנהלי ועורכי האתר על האתר הנפלא ועל עבודת הקודש שעושים בו הרופאים השונים והמומחים וכן לברך את חברת הדס על היוזמה הברוכה הזו. ולעצם שאלתי: יש לי אני בת 58 ולבתי בת ה 27 בעיה קשה של סבל מקור עז בחורף במיוחד וכן כל השנה ממה זה נגרם? חוסר דם בגוף? מה יש לעשות? מהוכיצד תמליצו לנהוג? ומה לקחת? אשמח קודם להסבר רפואי מדעי בריאות י ואח"כ אשמח גם להמלצה חמה על תכשיר אחד או שניים לקחת תודה רבה ובריאות טובה לכם ולכולנו מירב

02/03/2003 | 11:44 | מאת:

לשולה ומירב, שלום! בעיית הקור שאת מתארת, יכולה לנבוע משתי סיבות עקריות: ·אנמיה – אנמיה גורמת לירידה באספקת החמצן לרקמות, ולפיכך גם לתחושת קור. (יתכנו סמפטומים נוספים כמו חוורון, חולשה ועייפות). בין הגורמים הנפוצים לאנמיה, נמנים חוסרים בויטמין B12, חומצה פולית ו/או ברזל. פני לרופא המשפחה לביצוע בדיקה, ואם הסיבה לקור נובעת מאנמיה, הרופא המטפל ימליץ לך על טיפול תרופתי מתאים. ·המחלה על שם רנו – בבסיס המחלה, התכווצויות של כלי דם קטנים בפריפריה (אצבעות הידיים והרגליים, אף ואוזן). המחלה שכיחה בנשים צעירות ובריאות ומוחמרת עקב לחץ, התרגשות, עישון וקור. הסיבה למחלה לא ברורה. ניתן להעזר בצמח הגינקו בילובה, שמן דגים וויטמין E להקלת התופעה. ·בכל מקרה, חשוב להיבדק. תודה.