דלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

26/02/2003 | 10:35 | מאת: גיל

בני בן השנה וחצי סובל מאז שנכנס למעון (חצי שנה) מדלקות אוזניים חוזרות, הצטברות נוזלים ופגיעה בשמיעה. מטופל באנטיביוטיקה, תרופות מייבשות ומזה חודש בטיפול הומופאטי ללא הטבה. האם יש דרך להמנע בניתו כפתורים?

02/03/2003 | 12:25 | מאת:

גיל, שלום! מנסיוני, מומלץ לשלב בין שניים או יותר מהטיפולים הבאים: הומאופתיה – יעילה מאוד. עם זאת, טיפול הומאופתי קלאסי (כמו שבנך מקבל), יכול לקחת זמן. תזונה – אחד הכלים החשובים והיעילים ביותר בטיפול בדלקות אוזניים בקרב ילדים. בבסיס הטיפול, מסירים מזונות אלרגנים (על בסיס אישי) ומפחיתים/נמנעים מסוכרים פשוטים ומתוקים. גש לנטורופת בעל נסיון (למשל, במסגרת שרותי רפואה משלימה בקופות החולים). הנטורופת יוכל להתאים תפריט מיוחד לטיפול בבעיה. פרוביוטיקה – פרוביוטיקה מחזירה את האיזון למערכת העיכול (איזון המופר בשל הטיפול האנטיביוטי), מפחיתה את תכיפות וחומרת דלקות האוזניים ומצמצמת את הופעתן של אלרגיות למזון. תוכל למצוא מוצר מתאים בצורת סוכריות מציצה, בבית המרקחת הקרוב לביתך. לילד בן שנה וחצי, רצוי לרסק את הטבליה ולהמיסה בשתיה. שילוב של ויטמין C, אכינצאה ופרופוליס, רכיבים הנמצאים ב"חיזוקית" - יכול לעזור לחזק את הגוף ולצמצם את חומרת הדלקת. ניתן להשיג גם בצורת סוכריות ג'לי או שוקולד. בדוק אם הילד לא סובל מאנמיה – מחקר שנערך בבית החולים רמב"ם בחיפה, בדק את הקשר בין אנמיה ברזל ותדירות דלקות אוזניים חוזרות בילדים. הממצאים מראים כי ילדים אנמים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח דלקות בהשוואה לילדים בריאים, לא אנמים. כמו כן, המחקר מוכיח את קיומו של קשר ישיר בין חומרת האנמיה ומספר ארועי הדלקתמחסר. תודה.