מערכת חיסונית

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

24/02/2003 | 15:27 | מאת: שאול

שלום אייך ניתן להגן על המערכת החיסונית של הגוף החורף הזה? שאול

25/02/2003 | 09:14 | מאת:

שאול, שלום! לעניות דעתי, גישה משולבת היא הדרך הנכונה לתמיכה במערכת החיסון. זו כוללת תזונה נבונה, פעילות גופנית ושימוש בתוספי תזונה. תזונה נבונה: תזונה נבונה מהווה את אחד האמצעים החשובים ביותר לשמירה על תפקוד אופטימלי של מערכת החיסון. לפיכך, מומלץ לשמור על תזונה מגוונת ועשירה בפירות, ירקות (כתומים במיוחד), אגוזים וגרעינים (אגוזי מלך, פקאן, דלעת וחמניות, לא קלוים!), קטניות (חומוס, אפונה, שעועית), דגים ודגנים מלאים. פעילות גופנית: כדאי לעסוק בפעילות ארובית, 3-4 פעמים בשבוע, למשך 20-30 דקות לפחות. תוספים: ניתן להשתמש בתוספים המכילים אכינצאה, פרופוליס, אסטרגלוס וויטמין C או במולטי ויטמין ומינרל. תודה