מיון זרע ivf לאחר הריונות כימיים חוזרים

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

27/04/2023 | 08:37 | מאת: אסתי

שלום, יש לי שאלה לגבי מיון זרע. אנחנו מטופלים כבר כשנה ב ivf ללא הצלחה, עברנו 2 שאיבות, באחת 20 ביציות עם 16 הפריות, בסופו של דבר שרדו רק 9 ליום 5 ויום 6 אבל לא כולם שרדו הפשרה. ו 2 הריונות כימיים. שאיבה שניה 10 ביציות, 8 הפריות ו 3 עוברים ביום 5 ו 3 עוברים ביום 6, מתוכם 2 לא שרדו הפרשה. עוברים בדירוג טוב, g4ab, g4ba g4bb גם פה כמו בשאיבה הקודמת 2 הריונות כימיים. מתוך 2 השאיבות יחד 4 הריונות כימיים בשנה. עברתי היסטרו- תקין בצענו פייפל פעם אחת ביום ה 2 למחזור , שהניב הריון כימי. מקבלת קלקסן בכל החזרה. בעלי עבר קרטיופ ב 2018 שיצא תקין, בדקתי מול גניטאי שאמר שאין צורך לחזור על הבדיקה. הסיבה שאנחנו בתהליך בגלל בעית זרע שהייתה לנו ובעבר בעלי עשה בדיקת קרטיופ וזה יצא תקין. אנחנו לפני שאיבה נוספת ותוהים לעצמו לגבי מיון זרע. האם לדעתך מיון זרע יכול לעזור? ובמידה ותשובתך היא לא, מה עלינו לעשות שונה על מנת אולי לקבל הריון תקין? יש לצין שאנחנו לא ממש מאמינים בבדיקת העוברים pgta שהרי בכל מקרה אנו מחזירים את כולם. מוסיפה שיש לי כבר ילד משותף גם מטיפולי ivf. ממש תודה רבה

27/04/2023 | 08:39 | מאת: אסתי

רוצה להוסיף ולציין שמתוך 10 החזרות יש 4 הריונות כימיים.

27/04/2023 | 08:40 | מאת: מורן

סליחה, 9 החזרות 4 הריונות כימיים.

במסגרת בירור של הפלות חוזרות יש לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת קריוטיפ ובירור קרישיות. ביצוע PGS היא בהחלט טכניקה שאפשר לשקול על מנת לבצע החזרה של עוברים תקינים בלבד. לגבי מיון של הזרע וביצוע IMSI אין הוכחות חד משמעיות לגבי יעילות השיטה במניעת הפלות חוזרות.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה