הריונות כימיים חוזרים

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

27/03/2023 | 10:45 | מאת: מעיין

שלום, בת 33 , אמא לילד מטיפולי ivf.( לידה רגילה.) מנסים כמעט שנה להכנס להריון בטיפולים. ברקע, בעיית זרע ושחלות פוליציסטיות. עברנו 2 שאיבות, 9 החזרות שמתוכם 4 הריונות כימיים. העוברים בדירוג גבוהה ביום 5 ו 6. לא כל העוברים שרדו הפשרה. מקבלת קלקסן לאחר החזרה. הייתי רוצה לדעת למה אני חווה כל הזמן הריונות כימיים. מה עלי לעשות? מציינת שעברתי היסטרוסקופיה אבחנתית והכל תקין. הרופא טוען שמיון זרע לא רלוונטי כי העוברים מדורגים יפה. אשמח לחוות דעת.

במקרה זה יש מקום לשקול אפשרות של PGS) PGT-A).

29/03/2023 | 09:57 | מאת: מעיין

תודה על התשובה ד"ר. האם כן היית שוקל מיון זרע? לפני PGT-A? העלות מאוד יקרה, לכן אני שואלת.

04/04/2023 | 21:59 | מאת: מעיין

שאלה נוספת, מה הבדיקה תיתן לי? בעזרתה אדע אם העובר תקין גנטית או לא. אבל גם אם לא אבצע את הבדיקה בסופו של דבר אחזיר את העובר הזה לגוף. ובמידה והעובר תקין בבדיקה, ואחזיר אותו, וכן תיהיה השרשה, או לא? כן הריון כימי או שלא הריון בכלל... לאן זה יוביל אותי? לא מצליחה להבין את הייתרון בבדיקה.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה