האם הווסת נעלמה לתמיד?

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

20/07/2021 | 11:26 | מאת: מיכל

שלום, בת 33 מטופלת ivf, רזרבה שחלתית נמוכה מאוד. בווסת האחרונה התחלתי מחזור טיפול עם מנופור 300 ולטרוזול (2 כדורים במשך 5 ימים החל מהיום השני לווסת). בבוקר היום ה-11 למחזור (ואחרי 9 ימים של זריקות) הגעתי לביקורת ואמרו לי שאין זקיקים בכלל ורירית הרחם דקה (3 מ"מ). תוצאות בדיקות הדם הראו גם הן שהגוף לא הגיב לטיפול. הטיפול הופסק. לפי החישוב שלי כבר הייתי אמורה לקבל ווסת (לאחרונה מקבלת כל 28-29 יום ואפילו פחות לצערי). היום זה היום ה-34 לווסת וטרם קיבלתי. בימים האחרונים היו לי תחושות בבטן שיש לי בדרך כלל בתחילת ווסת אך הווסת לא הגיעה. היה גם יום אחד שהרגשתי כאילו אני מבייצת. עד היום קיבלתי ווסת כל חודש ולא היו חודשים בלי. אני יודעת שלא עבר המון זמן אבל אני נורא מודאגת, ומצד שני לפעמים חושבת שאם הרירית היתה דקה מלכתחילה אז איך תתפרק ותהפוך לווסת? יכול להיות שזהו הווסת נגמרה לתמיד? יכול להיות שהגוף התחיל "לעבוד" על גידול זקיקים וביוץ רק אחרי שהפסקתי עם ההורמונים ובעצם היה לי ביוץ מאוחר? תודה מראש!

על מנת לקבל מענה על כל השאלות שלך ממליץ לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי - FSH, LH, E2, PROG.

20/07/2021 | 12:02 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. מתי לבצע? בעיקרון אני מחכה לווסת כדי לבצע את הבדיקה. לבצע אותה ללא ווסת יכול לתת מענה?

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה