הפרשה חומה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

26/02/2021 | 21:21 | מאת: מיה

שלום ד״ר רויברוט, אני בשבוע 5+5 אחרי טיפול IVF. לפני כמה ימים (שבוע 5+2) באולטרסאונד ראו שני שקי הריון. אחד עם שק חלמון ואחד קטן יותר ללא שק חלמון. הרופא אמר שתמיד יש הבדלים בין שקי ההריון ושהשק השני בהחלט עוד יכול להתפתח (וכמובן יכול גם שלא). היום היו לי פעמיים באותה שעה בבוקר מן כאבי התכווצויות לא נעימים ברחם (דקירות שגרמו לי להתקפל לרגע) וכן לחץ בטוסיק וכעבור 3 שעות, הפרשה חומה קטנה (מעט מאוד. מן פס קטן) על התחתונית ומעט בניגוב. מאז כלום, למעט מעט כאבים ברחם. האם אני צריכה להיות מוטרדת? אין כרגע דימום. לא ככ רציתי ללכת למוקד בגלל החיטוט של האולטרסאונד הוגינלי שוב. מבחינת תמיכה אני מקבלת 2 קרינון ביום וזריקות פרונטוגסט במינון 50 כל יום. 1. האם במידה ויש חלילה הפלה או במקרה שהשק הריון הקטן נספג- לא היה אמור להיות ממש דימום? לא יודעת כמה עלי להיות מוטרדת. זה הריון ראשון אחרי המון המון טיפולים. 2. האם יש מה להוסיף בתמיכה או שהיא אופטימלית?

28/02/2021 | 09:47 | מאת: מיה

היי ד״ר, אני קצת בלחץ ואשמח ממש לתשובתך. האם כדאי להיבדק? האם אולטרסאונד יכול להיות מזיק? תודה!

ממליץ לחזור על בדיקת האולטראסאונד לתקינות ההריון. לגבי התמיכה עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל.

01/03/2021 | 19:44 | מאת: מיה

תודה ד״ר. בהמשך לעצתך ביצעתי בדיקת אולטרסאונד נוספת בשבוע 5 פחוס 6 שהראתה: 2 שקי הריון. שק הריון 1 תואם שבוע בגודל 7*11 ממ= ממוצע 9 ממ עם שק חלמון, הד עוברי ודופק שק הריון 2 תואם שבוע בגודל 5*10 ממ= ממוצע 7 ממ בספק שק חלמון אני מבינה שהשק הראשון תקין לחלוטין. האם גם גודלו תקין? לגבי השק השני, הטכנאית אולטרסאונד אמרה שיש עוד סיכוי שיתפתח. מניסיונך מה הסיכוי? האולטרסאונד הנל בוצע בשבוע 5 פלוס 6. תודה!!!

ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד שבוע.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה