בטא והורמונים

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

15/02/2021 | 15:32 | מאת: מיה

היי ד״ר רויברוט, לפני 11 ימים הוחזרו 3 עוברים יום 3. זאת היתה ההחזרה ה-7 שלי.... היום יום 14 לביוץ (11 ימים להחזרה) וביצעתי בדיקות בטא והורמונים (אחרי שביצעתי בדיקה דומה אתמול). אחרי מספר הריונות כימיים רציתי לוודא שהבטא ממשיכה לעלות למרות שהבדיקה הקודמת היתה רק אתמול. אתמול (יום 13 לביוץ, יום 10 להחזרה): בטא: 103 פרוגסטרון: 40 אסטרדיול: 303 היום (יום 14 לביוץ, יום 11 להחזרה): בטא: 148 פרוגסטרון: 54.9 אסטרדיול: 1001 האם תקין ואפשר להניח שהכל בסדר? או שעדין יש כאן סיכון להריון כימי/ מחוץ לרחם? האם בערכים הללו נראה שמדובר בקליטה של עובר אחד או יותר? תודה

תוצאות הבדיקות מעודדות מאוד, במיוחד לאור העובדה שהבדיקות נעשו מוקדם מהנדרש. יחד עם זאת לא ניתן לקבוע בוודאות שמדובר בהריון מרובה עוברים רק על סמך התוצאות.

16/02/2021 | 12:23 | מאת: מיה

תודה על המענה ד״ר רויברוט. היום אני ביום 12 אחרי ההחזרה של עוברים יום 3. כאמור קיבלתי כבר בטא חיובית לפני יומיים. יום 10 להחזרה בטא 103 פרוגסטרון 40 אסטרדיול 303 יום 11 להחזרה בטא 148 פרוגסטרון 54.9 אסטרדיול 1001 ****יום 12 להחזרה*** (היום) בטא 249 פרוגסטרון 44 אסטרדיול 960 מוטרדת מירידת ערכי הפרוגסטרון והאסטרדיול. אני מקבלת כל יום (!!) זריקת פרונטוגסט 50 ופעמיים ביום קרינון וכן מקבלת מדבקות אוורל 50 -4 מדבקות להחלפה כל 3 ימים. האם יש סיבה לדאגה? מה יכולה להיות הסיבה לירידה בערכי ההורמונים- פרוגסטרון ואסטרדיול? תודה!

איני רואה סיבה לדאגה.

16/02/2021 | 13:18 | מאת: מיה

המון המון תודה לך ד״ר רויברוט. מדוע אין סובה לדאגה? הרי אם עובר נקלט הוא אמור להפריש פרוגסטרון, לא? מה יכול להסביר את הירידה בערכים?

רמות הפרוגסטרון תקינות. קצב עליית הבטא תקין.

18/02/2021 | 07:05 | מאת: מיה

תודה על המענה !

איני רואה סיבה לדאגה.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה