שאלה דחופה בבקשה לפני החזרה

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

17/01/2021 | 12:26 | מאת: מ

שלום ד״ר רויברוט, אני ביום 11 לוסת. מיום 3 לוסת מדביקה 2 מדבקות אוורל 50 ומחליפה כל 3 ימים. אמורה לעשות בדיקות רק ביום שלישי הקרוב אבל הלכתי ביום חמישי והיום והתוצאות הן שהרירית היא 6.5 אבל האסטרדיול בירידה. יום חמישי (יום 8 לוסת): רירית: 5.5 זקיקים קטנים - זקיק 10 בשחלה שמאל. אסטרדיול: 323 פרוגסטרון: 1.6 LH: 1.5 היום (יום ראשון (יום 11 לוסת): רירית: 6.5 זקיקים קטנים- זקיק 11 בשחלה שמאל אסטרדיול: 282 פרוגסטרון: 2 LH: 3.4 1. למה האסטרדיול בירידה? 2. האם היית ממליץ להוסיף משהו? אסטרופם? 3. האם יש סיכוי לבצע החזרה החודש במצב כזה?

אפשר להוסיף כדורי אסטרופם בבליעה ו/או באפליקציה וגינלית. תתיעצי עם הרופא המטפל.

18/01/2021 | 20:40 | מאת: מ

תודה על המענה! הבדיקות שלי רק מחר (יום 13 לוסת). 1. האם לא יהיה מאוחר מדי להוספת אסטרופם? 2. בהנחה והרירית מעל 7 תלת שכבתית אבל האסטרדיול נמוך (סביב 300) האם עדין ניתן לבצע החזרה? 3. כמה ימים צריך חשיפה לאסטרוגן גבוה לפני החזרה?

מקווה שקיבלת מענה מהרופא המטפל.

19/01/2021 | 18:36 | מאת: מ

תודה על המענה. היום ביצעתי בדיקות ואלו התוצאות: אסטרדיול 694 פרוגסטרון: 0.4 LH: 2.9 רירית: 6.6 תלת שכבתית וסדירה הרופא אמר שהכל בסדר ולהמשיך עם המדבקות אוורל (2 מדבקות כל 3 ימים) ולבוא לבדיקות ביום ראשון. האם הבדיקות תקינות? האם יש משמעות לערך האסטרוגן לפני החזרה? כלומר- האם זה משנה אם האסטרוגן הוא 700 או 1500? תודה!

הבדיקות תקינות. אין חשיבות לערך האבסולוטי של אסטרוגן

20/01/2021 | 18:10 | מאת: מ

תודה רבה על המענה ד״ר רויבורט! אם כך, בהינתן התוצאות הללו, האם לדעתך ההנחיה להמשיך עם המדבקות כפי שהיה עד היום- 2 מדבקות אוורל (50 כל אחת) ולהחליפן פעם בשלושה ימים הינה הנחיה נכונה? עפי הבנתי הרופא מאמין שעם המדבקות הללו הרירית תגיע מעל 7 ואז יתן פרוגסטרון. תודה!

זה כבר נתון לשיקול דעתו.

21/01/2021 | 15:21 | מאת: מ

תודה רבה על המענה וסופש נעים!

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה