תשובת אולטרסאונד- שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

13/10/2016 | 16:15 | מאת: לימור

ד"ר יקר, לביתי בת ה- 22 סיפור ארוך של גושים סולידים בשדיים, עברה לפני כ- 5 שנים כריתת פיברואדנומה וכן דיקור לביופסיה בוגש אחר שצץ, בחודש שעבר עברה שוב בדיקת אולטרסאונד כי חשה שגוש גדל לה, התברר שאכן גדל ובנוסף התגלה גוש חדש שהתווסף לרבים הקיימים (בשתי השדיים כ- 15 גושים בגדלים שונים). כעת התבקשנו לעשות ביופסיה tru-cut לגוש החדש שיצא. הרופאה אומרת שיש לנו נטייה לייצר גושים (גם לי לאימי ואחיותיי גושים אך לא בכמות המטורפת הזו..)ואין מה לדאוג, דאגתי רבה שכן הגושים לא נעלמים אלא רק מתווספים . שאלתי: האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע מכל הגושים האלו לצוץ? יש קשר לתזונה ולהופעת הגושים? והשאלה המטרידה ביותר האם הופעת הגושים המרובה עם השנים מנבא על הבאות.. יש לעשות צעדיי מניעה כלשהם חלילה למניעת סרטן שד? מאוד מוטרדת ואודה מראש על תשובותיך. תודה , לימור

15/10/2016 | 00:59 | מאת: לימור

והאם בכל פעם שצץ גוש חדש שנראה חשוד יש לעשות ביופסיה?

05/11/2016 | 13:41 | מאת: לימור

עשתה הביופסיה וברוך השם יצא תקין. ושוב לשאלתי: האם בכל פעם שיצוץ גוש חדש יש לעשות את הדיקור של הביופסיה? האם יש משהו שניתן לעשות עם כל הגושים הללו? עצם הימצאותם עלול להזיק בעתיד? תודה מראש על תשובתך! לימור

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד