למה כל כך הרבה בדיקות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

15/08/2016 | 08:49 | מאת: אילי

מדוע MRI הוא בנוסף לממוגרפיה ואולטראסאונד שד אני בת 46 ומתלבטת אם להוסיף בדיקת MRI מה אחוזי הגילוי הנכון בשילוב של ממוגרפיה ואולטראסאונד? למה זה לא מספיק וכדאי להוסיף MRI? (אם מישוש כל חצי שנה , למה צריך? הבדיקות לעיל לא מספיק טובות?) תודה

30/08/2016 | 17:06 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, אצל נשים ללא גורמי סיכון מוגבר לסרטן השד מומלץ לבצע ממוגרפיה כבדיקת סקירה. לעתים, ע"פ קריטריונים מסויימים מומלץ לבצע בנוסף סונר שדיים (אולטראסאונד). MRI שדיים זו בדיקת ההדמיה הרגישה ביותר לשדיים וישנם קריטריונים מוגדרים מתי לבצע בדיקה זו כגון: נשאיות BRCA ועוד. על הרופא המטפל לקבוע אם הבדיקה נחוצה או לא ע"פ ההנחיות. בדיקות ההדמיה (סונר, ממוגרפיה ו - MRI) באות בנוסף לבדיקה הידנית ואינן מחליפות אותה ולהיפך. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד