הוצא גוש קטן בשד ובבית השחי למעקב חצי שנתי ממוגרפי

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

09/07/2016 | 13:06 | מאת: דבי

ממוגרפיה וUS ......עקב הלחץ הלא הגיוני בממוגרפיה כשיש פגיעה עדיין עצבית בשד ,שעדיין כואבת לאחר שנה וחצי מהניתוח .....אני מבקשת לעשות רק US לבדיקת השד ובית השחי האם בזה מפספסים משהו או מספיק US.

23/07/2016 | 15:01 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, חסרים נתונים כגון גילך, איזה ניתוח עברת? האם בשל ממצא שפיר או ממאיר? ככלל, ממוגרפיה היא בדיקת הסקירה הנבחרת והאולטראסאונד משמש כבדיקה משלימה בלבד. לעיתים כאשר עוקבים אחר נגע שפיר כמו פיברואדנומה, ניתן להסתפק באולטראסאונד בלבד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד