תוצאות אולטרסאונד וct

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

06/07/2016 | 09:47 | מאת: לילי

שלום! בבדיקת אולטרסאונד מצאו אצלי מספר גושים בשני השדיים שנראו כפיבראדנומות. הגדול מביניהם כ 2.5cm בבדיקת CT מצאו קשריות היפרדנסיות מרובות בשני השדיים,ובלוטות לימפה מוגדלות שנראו שומניות. בשדיים הקשריות הגדולה מביניהם כ16mm בית שחי-12mm האם זהו ממצא שדורש משהו מעבר למעקב?

06/07/2016 | 17:44 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, חסרים פרטים כגון גיל, האם הפירואדנומות גדלו מבדיקה קודמת, האם בוצעה ממוגרפיה ומה תוצאותיה וכו'. כעיקרון, פיברואדנומה הוא ממצא שפיר ורק במקרים מסויימים מומלץ להוציאו. קשריות בד"כ מייצגות חלק מרקמת השד התקינה. מקובל לעקוב בבדיקה ידנית ובהדמיה (אולטראסאונד ולעתים ממוגרפיה) אחרי ממצאים אלו. בברכה, אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד