אולטרסאונד של בית השחי

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/06/2016 | 10:59 | מאת: מלי

אני בת 53. לפני 10 שנים התגלתה אצלי בלוטת לימפה נפוחה בבית השחי ומאז אני במעקב של כירורגית ואני עושה בדיקות אולטרסאונד וממוגרפיה של שד+בתי שחי אחת לשנתים. בבדיקת האולטרסאונד האחרונה שעשיתי (שנערכה במכון חיצוני שעובד עם קופ"ח) הבדיקה של בית השחי הסתכמה בהעברה אחת מהירה של המכשיר על בית השחי. אחרי שהיא אמרה שהכל בסדר ואין לי כלום, אמרתי להעל בלוטת הלימפה הנפוחה (בבדיקה הקודמת - בקוטר סנטימטר). היא עשתה עוד "ויש" אחד מהיר על פני בית השחי ואמרה "אין שום דבר מעורר דאגה". האם זה נשמע כמו בדיקה רצינית?

26/06/2016 | 15:46 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

מלי שלום, קשה לי לשפוט לפי תיאורך אם הבדיקה "רצינית" או לא. בדיקת סונר שד היא בדיקה התלויה ברופא או טכנאי המבצע אותה ולכן אם יש ספק אני ממליץ לבצעה שוב.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד