מהי התדירות המומלצת לממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

22/01/2020 | 11:34 | מאת: חנה

אני בת 71, ועד עתה לפי הנחיית רופאי כירורגית שד, ביצעתי ממוגרפיה אחת לשנתיים. החלפתי לאחרונה רופא (...אין תורים לרופא שלי) והוא המליץ על ביצוע ממוגרפיה אחת לשנה בגלל מבנה שד סמיך. בנוסף - גם לבצע אולטראסאונד ל מרות שרופאים קודמים אמרו שאין לי צורך בכך. אציין כי כל הבדיקות הידניות תקינות לחלוטין וכי אין רקע אין לי רצון לקבל קרינת חינם. משפחתי.מה דעתך?

ההנחיה היא די אפורה, אני מסכימה עם הרופא הראשון שהמליץ כל שנתיים.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד