בדיקת אולטרסאונד+סונר

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

01/09/2019 | 07:54 | מאת: חוה

שלום לדוקטור, בבדיקת ממוגרפיה: בצד ימין של השד הממוגרפיה והסונר תקינים. בצד שמאל של השד בממוגרפיה: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. סמיכות אסימטרית פוקלית. BIRAD:2 - ממצא שפיר צל העור והפטמה - תקינים. בסונר: תבנית סונוגרפית תקינה. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. בית שחי תקין. 1: BIRADS - בדיקה תקינה. 1. האם הקביעה בממוגרפיה שהממצא שפיר BIRAD:2 הוא ב100% שפיר, ואין צורך בביופסיה? (ברצוני לציין שאני בסיכון גבוה- אחותי חלתה בסרטן שד). 2. ממצא שפיר זה לא יכול להתפתח לממאיר? תודה רבה

הי חוה, קשה לענות מבלי לראות את הצילומים. בכל מקרה יש רק הבדל בצפיפות הרקמה ואין למעשה ממצא של ממש. את צריכה להיות במעקב של בדיקה ידנית אחת ל6 חדשים וממוגרפיה וUS כל שנה. BIRADS 2 - תיאור של צילום שהוא קרוב ל100% שפיר. בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד