היי דר עוד שאלה ברשותך ותודה על המענה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

28/01/2019 | 09:40 | מאת: לי

שלום דר ,, תודה רבה על המענה כתבתי לך לגבי בלוטה ניידת וקטנה בשד ימין למטה , אציין שדווקא שד ימין לא כואב לי למרות ששד שמאל ממש כואב לי כבר כחודש ימים ,, אתמול הייתי בבדיקה אצל כירורגית פרטית העדפתי לקבוע תור פרטי כדי לא לחכות ,, היא לא מצאה ממצאים אבל אני נתתי לה למשש את הבלוטה בשד ימין היא בעמה לא הצליחה למצוא אותה וכשאכן מצאה אותה היא אמרה שזה כלום בלוטה קטנה סדירה ניידת ורכה .לגבי שד שמאל שהוא כואב היא אמרה שאין שם גושים מבחינתה אני יכולה לעשות סונר בעוד חצי שנה ככה שיעבור שנה מהסונר האחרון שביצעתי והיה תקין . שאלות : 1) העובדה שהרופאה פיספסה את הבלוטה בשד ימין הדאיגה אותי הרי כירורגים אמורים לאתר כל ממצא לא ?? במיוחד אם אני הצלחתי למשש אותה בעצמי . 2) האם על סמך מישוש בלבד אכן ניתן לקבוע אך הבלוטה הזו היא לא מסוכנת או שלא כדאי להסתמך על מישוש בלבד ? 3) בקשר לשד הכואב מה ניתן לעשות כאשר הרופאה אומרת שאין ממצאים ככל שאני חשה כאב סף החרדה שלי עולה ואני משתגעת האם לחכות חצי שנה לסונר או שכדאי לעשות עכשיו ???

הי לי. רופאים הם אנושיים ולכן יכולים לטעות או לפספס, עדיין ממצאים בולטים אני מאמינה שיורגשו. לפי תחושתי ולפי מה שתיארת עד עכשיו בכל הפניות שלך השד אצלך הוא תקין, ואת צריכה למצוא איך לטפל ולהוריד את החרדה. המשך בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד