סטטיסטיקה כללית לגבי כאבים בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

22/01/2019 | 18:49 | מאת: אירנה

שלום רב . לפי הסטטיסטיקה כמה מכלל הנשים שמדווחות על כאבים בשד חד צדדי אכן בסוף מתברר כאב ממקור של גידול ממאיר ? והאם כאשר הכאב הוא חד צדדי הסיכון לממאירות עולה ?

אירנה, אין מספרים מדויקים לענות על השאלה שלך, אבל תלונה של כאבים היא תלונה לא ספציפית לסרטן שד. לפעמים קורה שאשה מרגישה ממצא בשד בתור כאב בתחילה, אבל ברור שזה לא כאב שמופיע בשני השדיים או נודד או לא ספציפי, גם אם רק בשד אחד. אם מדובר באיזור קטן או ממוקם - בהחלט צריך לבדוק ולהעמיק, מה שנכון בכל מקרה. (יש להיות במעקב לפחות מגיל 30 של בדיקה ידנית ע"י כירורג וצילומים של השד לפי צורך או לכולם מגיל 40)

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד