גוש בשד, בת 35. וללא גורמי תורשה לסרטן

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

04/01/2019 | 11:09 | מאת: אפרת

אני בת 35 ללא תורשה של סרטן. התגלה לי גוש בשד בקוטר 1.06 סמ, ללא צביעה בדופלר.וגושים נוספים אחד 1.14 סמ והשלישי 1.14 סמ אינם נצבעים בדופלר- BIRADS. מה זה אומר? ואם הגושים הם שפירים מה הסיכוי שיהפכו לממאירים? בבקשה תשובה ברורה, תודה רבה מראש

הי אפרת, גוש שפיר בשד הוא מונח כללי מכיון שיש כמה קבוצות בהגדרה הזו. כשמגדירים גוש כשפיר, הסיכון שלו להפוך לממאיר הוא אפסי. אבל פורום זה מוגבל מכדי להשיב במדויק. יש לדיין את הנושא עם הרופא (כירורג?) שבדק.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד