כירוג שד או כירוג פלסטי

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

19/12/2018 | 15:10 | מאת: אלמונית

גיל 56, כ-15 שנה עושה כל שנה ממוגרפיה ואולטרסאונד בגלל גוש שומני, האם אפשר לעשות ממוגרפיה פעם בשנתיים בגלל הקרינה?לצורך ניתוח הקטנת חזה האם שד פיברוגלנדולרי מהווה קושי/סיכון כלשהו והאם אפשר להקטין בשד שכזה 2-3 מידות?איזה מנתח עדיף כירוג שד או כירוג פלסטי? תודה

שלום לך, ההמלצות לתדירות ממוגרפיה אינן חד משמעיות. יש הממליצים אחת לשנה ויש אחת לשנתיים. נשמע לי שניתן לרדת לתדירות של אחת לשנתיים אבל להבדק ידנית אחת ל-6 חדשים או מקסימום שנה! ניתוח קוסמטי בשד (הקטנה הרמה הגדלה) מבצעים רק מנתחים פלסטיים. בהצלחה ובריאות שלמה.

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד