סרומה חוזרת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

26/04/2018 | 23:15 | מאת: שרון

שלום רב, הנני בת 42, נשאית brca1 ( אמא, סבתא וסבתא רבה נפטרו מסרטן שד ושחלות). לפני 5 שנים עשיתי ניתוח כריתה ושיחזור דו"צ. לפני שנתיים הופיעה סרומה בשד שמאל, לאחר שאיבות חוזרות של הנוזל אושפזתי למשך שבועיים והייתי עם נקז אך זה לא עזר בסוף הזריקו לי תרופה לשד שיוצרת הדבקויות של הרקמה וזה עזר. אחרי שנה שוב הופיעה סרומה והוחלט על ניתוח להחלפת שתל. היום, שנה מאז הניתוח שוב חזרה סרומה, השד כואב, נפוח ומעט חם ( אותם תסמינים). שאלתי היא, מה האפשרויות שעומדות לפניי? ניתוח להחלפת שתל כבר עשיתי אז מה אפשר עוד לעשות? מאד מודה על ההתייחסות.

27/04/2018 | 10:03 | מאת: פרופ' דינה לב

הי שרון, אני מציעה שתגשי לכירורג פלסטי. קיימות אפשרויות לניתוחי שחזור מרקמה שלך ככה שלא תזדקקי לשתל. יתכן וזו אופציה עבורך או לחלופין הפלסטיקאי ידע באם קיימות אפשרויות חדשניות להפסקת הסרומה בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד