שאלה בנושא גוש פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

13/03/2018 | 14:21 | מאת: שיראל

שלום רב דר יש לי גוש בגודל 1.5 סנטימטר הוכח בביופסיה ובסונר אני במעקב כל חצי שנה רוצה לשאול האם גוש שפיר עלול להשתנות לסרטי היפכונדרית וחוששת מעט תודה על המענה

13/03/2018 | 21:41 | מאת: פרופ' דינה לב

הי שיראל, לפיברואדנומות אין נטיה להשתנות סרטנית. אנחנו עוקבים אחריהן כי ההתנהגות שלהן לא תמיד צפויה ולעיתים הן יכולות לגדול (אך באותה מידה ואף יותר לקטון ולהעלם או להשאר באותו גודל). במירב המקרים בקוטר של 1.5סמ אין צורך בהתערבות כירורגית אלא מעקב בלבד בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד