סוג הניתוח - מהם השיקולים ?

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

21/11/2017 | 08:34 | מאת: רבקה

מהם השיקולים בהחלטה לגבי סוג הניתוח ? האם עצם העובדה שאני טריפל נגטיב - היא זו שתגרום לכריתה מלאה ? האם העובדה שמעבר ל DUCT שהצטמצם מאד יש לי גם DCIS היא זו שתגרום לגבי כריתה מלאה ? אשמח להבהרה לגבי החלטה זו.

23/11/2017 | 16:18 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, השקולים לכריתת שד מלאה אל מול כריתה חלקית (למפקטומיה) הם מורכבים ומעבר לניתן לפירוט בפורום זה. מומלץ לנהל שיחה עם הכירורג. בקצרה: טריפל נגטיב לא מהווה התוויה לכריתת שד מלאה. DCIS נרחב עלול לחייב כריתה מלאה. ישנן סיבות נוספות כגון: גידול גדול ביחס לשד (במקרה ולא ניתן לקבל כימותרפיה טרום-ניתוחית) , חוסר יכולת לקבל קרינה לשד לאחר ניתוח משמר שד וכמובן העדפה אישית של המטופלת. ישנן עוד אינדיקציות אך כאמור מומלץ לנהל שיחה זו במרפאה. בברכה, אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד