טרומבופלביטיס בשד מונדור או משהו כזה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

18/09/2017 | 22:28 | מאת: יערה

שלום רב... האם בבקשה תוכל להסביר לי בקצרה מה זה טרומבופלביטיס שטחי בשד? וממה בעצם זה קורה? בת 32

23/09/2017 | 15:15 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, מחלת מונדור Mondor disease זהו מצב לא שכיח בו מופיעה התקשות תחת העור בצורה של חוט, לעתים מלווה אודם וכאב אשר חולפים ספונטנית כעבור מספר שבועות. הכאב נובע מתהליך דלקתי בוריד שטחי בשד או בדופן בית החזה. הסיבה להופעת המחלה אינה ידועה והיא בדרך כלל מוגבלת. לעתים המצב נובע מטראומה לאזור. הטיפול הוא ע"י קומפרסים חמים ותרופות מקבוצת ה - NSAIDS כגון איבופרופן, אדביל ואתופן. לא הוכח קשר ברור בין מצב זה לסרטן השד אך יש צורך להיות במעקב כירורג שד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד