ציסטות מרובות בשני השדיים

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

21/08/2017 | 19:57 | מאת: אירית

בצעתי כעת אולטרסאונד לשני השדיים בשל כאבים בשניהם בשני השדיים התגלו ממצאים בשד שמאל התגלה ממצא היפוקוגאני עם גבול בלתי סדיר 3.9/2.1 מ"מ ניתן לקומפרסיה מלאה מתאים לציסטה , כמו כן נמצאה בו ציסטה 2.5 מ"מ וציסטות קטנות באזור ועוד ציסטה 2.2 מ"מ בשד ימין- ציסטה 3.2/1.6 מ"מ ובנוסף ממצא מאורך קרוב לוודאי צינור חלב עם התרחבות ציסטית באורך 6.9/2.2 מ"מ בחלק הכי רחב של הממצא הציסטי ללא ווסקולורזציה באזור מה המשמעות של כל כך הרבה ציסטות בשתי השדיים? האם תואם את גילי ? 44 יש לציין כי אין עדות לבלטות לימפה מוגדלות בשני בתי השחי

28/08/2017 | 13:51 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, ציסטות פשוטות הן ממצא שכיח ושפיר בשדיים ואינן מחייבות טיפול ברוב המקרים. יש צורך במעקב בלבד ע"מ לשלול דינמיקה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד