שינוי באחד השדיים- האם יש מקום לדאגה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

03/08/2017 | 18:05 | מאת: פלונית אלמונית

שאלתי את השאלה ומשום מה דילגו עליה, אני אשאל שוב בערך בחצי השנה הקרובה, אולי זה היה לפני גם ולא שמתי לב...הבחנתי בשינוי בשדיים, זה ידוע תמיד שיש שד אחד גדול מהשני רק שאצלי הבחנתי שבצד אחד יש שינוי שלא היה לי עד עכשיו בגודל וגם יש שינוי בגודל העטרה סביב הפיטמה בצד השמאלי היא התרחבה משמעותית לעומת הימני ומופיעות לי בלוטות קטנות מסביב לפיטמה דבר שלא היה הן באות ונעלמות..אני יודעת שיש הרבה שיש להן את זה, אבל זה קצת תמוה שזה קיים לפעמים ולפעמים מתחיל להעלם כמו כן הפיטמה בצד הזה נוטה לפעמים להתקמט ואח"כ חוזרת..האם יש מקום לדאגה? זה מצביע על משהו? בעיקר מדאיג אותי שהעטרה בשד השמאלי התרחבה ורואים ממש הבדלים בין 2 השדיים

13/08/2017 | 17:25 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, על פניו נראה שהשנויים שאת מארת הם פיזיולוגים ותקינים. בכל זאת אני ממליץ להבדק ע"י רופא ע"מ להסיר ספק. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

13/08/2017 | 18:05 | מאת: פלונית אלמונית

בהמשך לתשובה שקיבלתי , איך זה יכול להיות שזה שינוי טבעי? קראתי שאם יש שינויים מתרחשים באחד מן השדיים כגון התרחבות העטרה זה אחד הסימנים לסרטן השד זה לא מוזר שזה קורה בצד אחד, ראיתי שיש מצב שצד אחד גדול מעט מן השני, אבל גם צורה שונה בין שניהם וגם התרחבות של העטרה בצד אחד זה לא מוזר? האם יש דרך לטפל בזה, כי אם זה לא בעיה רפואית, אסטטית זה לא נעים לעין? תודה מראש

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד