חרדה מימצא בממוגרפיה??

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

24/01/2017 | 11:14 | מאת: רותי

שלום לך אני בת 51. בעברי סרטן המלנומה דרגה 1, ללא טיפולים. לאימי היתה לפני 30 שנים ציסטה בשד, שהתברר כי היתה שפירה. מאחר ויש לי כאבים בשד הימני ובעקבות הגיל, נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לעשות ממוגרפיה. בבדיקה התגלו הממצאים הבאים, אשמח אם תוכלי לחוות את דעתך, אני חושבת להמשיך לבדוק בבדיקת C.T/M.R.I שהכל תקין. תוצאות: ממוגרפיה+סונר מבנה רקמת השד הוא בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני. שמאל ימין בדיקת ממוגרפיה: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה: ברביע חיצוני עליון הודגמה סמיכות אסימטרית. צל העור והפטמה - תקינים. רושם: ללא שינוי מבדיקה קודמת מתאריך – 13.07.09. בדיקת ממוגרפיה: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פברוגלאנדולארית - תקינה. צל העור והפטמה - תקינים. .שפיר ממצא - BIRADS : 2 .תקין - BIRADS : 1 שמאל ימין בדיקת US) סונר): בדיקת US) סונר): ממצאים אחרים - הושם דגש על רביע חיצוני עליון לאיזור הסמיכות שבממוגרפיה. באיזור זה הודגם מבנה אובלי, מוגדר, משנה את צורתו עם הנעת המתמר, בקוטר כ-1.5 ס`מ, יכול להתאים לאונית שומן. 2 : BIRADS - ממצא שפיר. בית שחי תקין. תבנית סונוגרפית תקינה. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. בית שחי תקין. 1 :BIRADS - בדיקה תקינה. רושם:2 : BIRADS - ממצא שפיר המימצא שנמצא באזור הכאב בשד הימני. תודה רותי

24/01/2017 | 12:11 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, אכן יש אסימטריה בהדמיית השדיים אך הרדיולוג מסכם לאחר הסונר כי הממצא אינו חשוד. ניתן לחזור על סונר שדיים עוד כ - 6 חודשים לביקורת. אפשרות נוספת היא לבצע MRI. בכל מקרה יש צורך להיבדק ע"י כירורג שד, אשר בנוסף לבדיקה ייתן המלצה לגבי הדמיה נוספת או מעקב. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד