בדיקת us שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

03/08/2015 | 21:01 | מאת: alalo24m

שלום ביצעתי בדיקה אצל רופא כירורג שנתן לי הפנייה דחופה לאולטרסאונד שד בהפנייה נכתב "שינוים פיברו ציסטיים במיוחד בולטים ברביע חיצוני עליון עם רגישות ללא הגדלת בלוטות בבתי השחי - רקמת השד קשה מאוד כאשר ביצעתי את בדיקת us הרופא גם ציין תוך כדי הבדיקה רקמת שד קשה מאוד רגישות ייתר ברביע חיצוני עליון שאל אם קיבלתי אנטיביוטיקה וכשאמרתי שלא אמר שרוצה שאגיע בעוד שבועיים דחוף למעקב בגלל הכאבים אינו שולל גושים סרטניים ובדיקת ביופסיה מה זה אומר רקמת שד קשה מאוד? תודה

16/08/2015 | 12:57 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, "רקמת שד קשה" זה לא מונח רפואי כך שקשה להתייחס. איזור בו יש ציסטות או רקמה גבשושית - ששניהם שפירים, יכולים להיות מעט "נוקשים". סביר שאין מדובר בפתולוגיה הדורשת התערבות אך בכל מקרה, יש להשלים את בדיקות ההדמיה והמעקב כפי שהומלץ. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד