טישטוש צלקות אחרי ניתוח פלסטי

דיון מתוך פורום  צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

19/04/2017 | 19:29 | מאת: אינה

שלום דוקטור! לפני חודש אני עברתי ניתוח בהרמת חזה והסרת עודפי עור בזרועות. השאחה היא: מתי צריך להתחיל טיפול בצלקות. ואיזה סוגים של טיפולים הכי קדאי לעשות? בנוסף שמעתי על משחה tranilast 8%. האים כדאי להישתמש בה? תודה רבה מראש

06/05/2017 | 20:01 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , כדאי להתחיל טיפול בצלקות ברגע שהפצעים נרפאים לחלוטין , שזה בדר"כ כחודש עד חודשיים לאחר הניתוח . ככל שתקדימי לטפל בצלקות כך גדל הסיכוי שלא ישארו צלקות או שישארו צלקות קטנות. השיטות לטיפול בצלקות כוללות לייזר , יריעות סיליקון , שימוש בגל סיליקוני כגון קלוקוט או סקארלס . ישנם מחקרים שמראים על יעילות tranilast 8% . ניתן לרקוח את התרופה בהזמנה מיוחדת דרך רשתות פארם כגון סופר פארם . לסיכום- כל אחד מהטיפולים שהזכרתי נחקרו ונמצאו יעילים ברמה משתנה וניתן להשתמש בכל אחד מהם

מנהל פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות