ניתוח אף ושימוש בקיורטן

דיון מתוך פורום  צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

08/03/2017 | 22:09 | מאת: נועה

היי , עברתי ניתוח אף לפני חודשיים וחצי , האף עוד נפוח ובצקתי . הפנים שלי התמלאו פצעי בגרות ולכן הרופא המליץ על טיפול בקיורטן 20 מ"ג . רציתי לשאול אם זה לא בעייתי עם הניתוח אף כי הבנתי שהתרופה מאוד מייבשת ויכולה לגרום לזיהומים ואולי אף לאי החלמה של הבצקות. מאוד אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטות , תודה מראש :]

11/03/2017 | 19:58 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום . רואקוטן / קורטן זוהי תרופה על בסיס נגזרת ויטמין A . מאוד יעילה בטיפול באקנה. אחת מתופעות הלוואי הנפוצות זה יובש בעור ובריריות ( אף , שפתיים ) .לא ידוע לי שרואקוטן יכול להפריע בנסיגה של בצקות לאחר ניתוח . היובש יכול לגרום לדמם מהאף שיכול להחמיר את אי הנוחות באיזור . יש צורך לבחון מהי חומרת האקנה והאן באמת זהו הטיפול המתאים ביותר. קיימים טיפולים גם באנטיביוטיקה מקומית ובכדורים . במידה ורואקוטן זה הטיפול המתאים עבורך, מינון נמוך של 20 מג לחודש בדרכ גורם למיעוט תופעות לוואי . ההחלטה צריכה להתקבל יחד עם רופא העור שלך לאחר בדיקה והחלטה של עלות מול תועלת

13/03/2017 | 20:01 | מאת: נועה

תודה רבה רבה :]

מנהל פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות