מניעת סרטן השחלה

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

05/05/2015 | 11:32 | מאת: ורד

שלום ותודה מראש אני בת 58. כבר מגיל 50 אין לי מחזור. האם כדאי לי לעבור ניתוח של הוצאת השחלות והחצוצרות - כדי למנוע ככל האפשר את הסרטן הנ"ל. האם נכון שלשחלות כבר אין כל תפקיד לאחר גיל המעבר - ולכן אין סיבה "לשמור" אותן.. תודה

סרטן השחלה הוא סרטן "לא טוב" כי לא קיים איבחון בשלבים מוקדמים ולכן מניעת סרטן שחלה אפשרי רק על ידי כריתה מונעת של השחלות והחצוצרות למרות שפעילות השחלה היא מינמלית וללא משמעות רבה בגיל המעבר כריתה מונעת מומלצת בעיקר לנשים בסיכון מוגבר לסרטן השחלה ולא לכלל האוכלוסיה

מנהל פורום סרטן השחלה