חדש לסרטן שחלות.....

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

24/09/2022 | 00:32 | מאת: Anita

שלום פרופ' אלון בן אריה אני נמצאת במעקב כבר 8 שנים בגלל NET. מאז כריתת מעי דק ב2015 סובלת מכאבים באגן צד שמאל, גב תחתון שעוברים אחרי שמתפנה בשירותים. בנוסף יש לי דלקת המפרקים, דלקת בעין שמאלית, אושפזתי לפני חודש בגלל דלקת בעור וקיבלתי סטירואידים במינון גבוה. לאחרונה צורב לי בעת מתן שתן, כאבים מוזרים במפשעות. הכאבים בגב ובאגן עוברים לאחר שאני שותה משהו חם או נמצאת בתנועה. ללא משככי כאבים. בתחילת שנה בוצע MRI בטן ואגן. חוץ מציסטה בשחלה שמאלית בקוטר 2.5 ס''מ לא מצאו כלום. המלצה מעקב אצל גניקולוגיה. ממצא לא דמי ולא נוזלים, לא חשוד, לא פתולוגי. הייתי אצל גניקולוגית לפני כמה חודשים, הכל תקין, נשלחתי לטכנאי לביצוע us וגינלי נוסף. מחזור לא סדיר. גם אין לי כאבים לפני או בזמן המחזור. במהלך us וגינלי אצל טכנאי, התגלה שציסטה גדלה כמעט פי 2, ממצא עם הדים אקוגנים עדינים מתאים לציסטה דמית. התבקשתי להגיע לאחר מחזור. באמת קיבלתי אחרי יומיים. יום אחרי עשיתי pet CT gallium 68 בגלל NET. ישנו פיזור בחלל הבטן ואגן. קליטה כביטוי לעושר ברצפטורים לסומטוסטטין. אימפלנט זעיר על ציסטה בשחלה השמאלית. עוד כמה קשרים יותר קטנים סמוכים לקולון, על רחם, נוסף סמוך לפסואס הימני. אגב קיבלתי חבלה בגב וצד ימין במכון כושר בעת הרמת משקולות. 35 ק''ג. אם בכלל קשור. כמובן הומלץ על מעקב ציסטה בגודל כמעט 5 ס'מ. כל הבדיקות דם תקינים כולל מרקרים. הפיזור לא מאפיין סרטן net מעי דק. האם מדובר בסרטן שחלות, ואם כן היכן גידול ראשוני, הוא לא אמור להיות לפחות כמה מ"מ? האם הוא על פני ציסטה, על שחלה? לא ברור לי הפענוח, למרות שמכירה לא מעט. הבדיקה בוצעה באיכילוב. האם זה מאפיין סרטן שחלות שגידול ראשוני יהיה בגודל זעיר? אפילו אמנגינומה בכבד שיש לי אותה 10 שנים ללא שינוי, גודלה 0.5 מ''מ. ביום ראשון הקרוב אבצע שוב us וגינלי לאחר מחזור כמובן. תודה מראש וחג שמח...

24/09/2022 | 00:54 | מאת: Anita

הנני בת 40 ללא היסטוריה במשפחה סרטן שד או שחלות

הציסטה שתיארת נראית לא חשודה והPET שעשית שמכוון ל NET גילה חשד לפיזור שאומנם מתאים לגידול שחלתי אבל הקליטה של סומטוסטטין מראה מצב שונה ללא ספק דרוש המשך ברור, כולל בדיקת סמני גידול אבל על פי תאורך המצב לא ברור ולא חד משמעי

מנהל פורום סרטן השחלה