כאבי בטן חודשיים ולפתע התחיל לי דימום

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

19/01/2020 | 00:28 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם.

19/01/2020 | 12:14 | מאת: אנונימית

לחכות לתור לרופא בעוד שבועיים? תודה מקרב לב.

21/01/2020 | 09:39 | מאת: אנונימית

דר יקר שלום, אתמול הייתי אצל רופא שבדק וכתב: השבוע הופיע דימום נרתיקי בעת ניגוב לאחר הטלת שתן. אין צריבה בהטלת שתן. בבדיקה - צואר רחם תקין למעט ארוזיו קטן בשעה 9. רחם וטפולות - ב.מ.פ נלקח פאפ HPV. אמה של המטופלת נפטרה לדבריה מגידול גינקולוגי. שחלות? אבחנה: • POSTMENOPAUSAL BLEEDING מה זה ארוזיו? מסוכן? תחילת סרטן? מה עושים אם יש דבר כזה ארוזיו איך מטפלים או זה נעלם לבד? צריך אנטיביוטיקה או ניתוח? הרופא לא אמר לי כלום אלא לחכות לבדיקת הפאפ. אנא תשובתך תודה מקרב לב

ברב המקרים אין לאורזיו שזה קילוף של רירית צוואר הרחם שום משמעות כפי שהומלץ יש להמתין לבדיקת ה PAP / HPV ולשקול המשך ברור

הסיכוי לסרטן ברחם או בצוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

הסיכוי לסרטן רחם או צוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

הסיכוי לסרטן ברחם או בצוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

מנהל פורום סרטן השחלה