ירידה במרקר והתקדמות ב פט

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

14/10/2019 | 20:26 | מאת: דנית

אימי אובחנה בסרטן שחלות שלב 4. טיפול קו ראשון. הסמן עלה כבר בשעתו מעל 400 וכעת ירד ל 33 לאחר ניתוח ושישה טיפולי כימו. אציין כי אין המדובר בירידה אקראית וזה כבר בדיקה שלישית ברציפות שיורד. לעומת זאת בפט סיטי לאחר הטיפול החמישי התגלו נגעים קטנים בבלוטות לימפה ונכתב בפענוח שהמחלה מתקדמת. הרופא המטפל טוען הפוך וטוען שירידת הסמן היא האינדיקציה להצלחת הטיפול. אנחנו מבולבלים. מה דעתך באשר לסתירה בין הפט לסמן?

הסמן מאד רגיש לנוכחות או התקדמות המחלה והתוצאה מצוינת ולעומת זאת בפט סיטי לעיתים רקמה שאינה גידולית יכולה לקלוט ולהיות חשודה כגידול ובשורה התחתונה לא ניתן לקבוע בודאות ואין דרך לקבוע נסיגה מוחלטת של המחלה מומלץ בשלב פשוט בהתאם למה שאונקולוג אמר להמשיך בטיפול המתוכנן

מנהל פורום סרטן השחלה