סרטן שחלה ומרקר בעליה

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

12/04/2019 | 13:49 | מאת: הודיה

צהריים טובים. סרטן שחלות לאחר 2 קוי טיפול פט סיטי תקין מלפני 3 חודשים וכעת עליה קבועה ומהירה 40 80 160 500 מניחה שהמחלה חוזרת פשוט השאלה שלי שגובה המרקר מעיד על היקף המחלה שבדרך? או שאין קשר כלומר אם המרקר מטפס בקצב כזה מהיר זה אומר שסביר שיהיו כמה גידולים? בחזרה הקטדמת המרקר היה 21 וכבר ראו בפט את הגידול שהיה יחיד וצמוד למעי כעת לצפות להרבנ גידולים בגלל גובה המרקר? ומה שמוזר שכשהמרקר היה כבר 100 הפט יצא תקין ובמחזרה קודמת כאמור במרקר 21 ראו כבר גידול יודעת ששאלתי המון אבל בבקשה תנסה לענות לי על שאלותיי המון תודה

אומנם כפי קאת רואה אין תמיד קשר ישיר בין היקף המחלה ורמת הסמן והממצאים ב PET הסבר אפשרי שלפעמים תיתכן מחלה בהרבה גגעים קטנים שלא ניתן לראות אותם ב PET אבל כאמור לא חייב להיות תמיד קשר

מנהל פורום סרטן השחלה