IP chemo לעומת IV chemo

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

25/08/2018 | 14:55 | מאת: מוריה

שלום דר ביינר אמי מאובחנת כחולה בסרטן השחלה בשלב 3C כבר כשנה וחצי , אני נמצאת בקבוצות של חולות ומחלימות מסרטן השחלה בארצות הברית, ויש המון נשים שם שמקבלות בקו ראשון IP ו IV יחד ולא רק IV כמו בארץ .אני מבינה כי הטיפול התוך בטני הוא קשה יותר מבחינת תופעות לוואי אך ניראה כי לפי הדיווח שלהן בקבוצות נשים אלו מקבלות רמיסיות ארוכות.גם אלו שאובחנו בשלב מתקדם מאוד כמו 3C ו 4 אני גם יודעת שיצא מחקר לפני כמה שנים שלא הוכיח א היעילות שח ה IP לעומת ה IV בשרידות אך למרות זאת בארצות הברית ממשיכים לתת אותו בחלק מבתי החולים הטובים כמו sloan keteernig ו mount sinai מדוע לא מקיימים את אופצית הטיפול הזו בארץ? איתנו מעולם לא דיברן על זה בקו הראשון? האם ניתן לעשות את הפרוטוקול כקו שני ?

25/08/2018 | 15:03 | מאת: מוריה

סליחה כמובן שהתכוונתי לפרופסור אלון בן אריה

בקו ראשון יש מאמרים שתומכים לעומת אחרים שטוענים שמחיר הסיבוכים לא מצדיק את הרווח השנוי במחלוקת. ישראל במובן זה ישראל דומה לאירופה שם מאמינים פחות בגישה זו. לעומת זאת ככל הידוע לי בקו שני אין כלל הוכחות מספקות על היתרון של IP

מנהל פורום סרטן השחלה