גילוי מוקדם/מניעה של סרטן שחלות

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

19/08/2018 | 10:32 | מאת: טל

1. האם באופן עקרוני, בדיקת סקר חודשית של מרקרים בנשים תמנע סרטן שחלה אצל נשים? 2. האם באולטראסטונד ניתן לגלות סרטן שחלה בגילוי מוקדם, כאשר הוא בשלבים מאוד ראשונים שבהם אין צורך בכימו? או שבאןטראסאונד ניתן לראות רק סרטן בשלב מתקדם יותר? אם אולטראסאונד לא נותן מענה לכל, באיזה אמצעי ניתן לגלות גילוי מוקדם/למנוע סרטן שחלה? אודה לתשובה לשתי השאלות ששאלתי

לצערנו אין אף בדיקה יעילה לגילוי מוקדם של סרטן השחלה משום שזה איבר פנימי בחלל הבטן ולרב סרטן מתגלה בשלבים מתקדמים

מנהל פורום סרטן השחלה