החלמה אחרי כריתת תוספתן בלפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לפרוסקופיים

23/04/2014 | 10:38 | מאת: יולי

לפני יומיים עברתי ניתוח לכריתת תוספתן בלפרוסקופיה. מיד לפניו עברתי ct עם בערך 2.5 ליטר חומר הנגדה. הבטן שלי עדיין מאד נפוחה. כמה זמן עובר עד החמצן שהוחדר לבטן משתחרר? ומאיפה הוא אמור לצאת? בנוסף לא אכלתי כמעט כלום כבר3 ימים, אבל עליתי במשקל. האם זה צבירת נוזלים בעקבות הct ? או הניתוח? וכן במחלקה בבית חולים אמרו שאחרי הניתוח תבוא פיזיוטרפיסטית להסביר לי איך לנשום- ולא באה. האם הפסדתי משהו משמעותי? תודה מראש לתשובות

הבטן מנופחת בפחמן דו חמצני בזמן הניתוח. מרביתו נספג תוך 24 ש. אכן העליה במשקל משנית לנוזלים שקיבלת. לא הפסדת כלום.

25/04/2014 | 09:11 | מאת: יולי

תודה על תשובתך. ואם הבטן עדיין נפוחה וזה כבר 4 ימים אחרי הניתוח?(אכןהולך ופוחת) זאת תופעה מוכרת? וכן יש לי מידי פעם דקירות בתוך חלל הבטן ( כמו צירים) כאב רגעי שחולף מיד, זה גם חלק מהליך ההחלמה? תודה מראש על תשובתך😊

מנהל פורום ניתוחים לפרוסקופיים