ניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לפרוסקופיים

09/09/2015 | 10:58 | מאת: דליה

ראשית רציתי לדעת האם אתה גם מבצע ניתוח מעקף קיבה ואיפה שנית רציתי לדעת מבחינת הניתוח של מעקף קיבה, האם הוא יותר קשה מניתוח שרוול. לגבי הזנה לאחר הניתוח במשך כמה זמן אוכלים מזון דליל (כגון מרקים יוגורטים..) ואם צריך לקחת ויטמינים ואיזה

אכן מבצע מעקף קיבה, בביח איכילוב. הניתוח יותר קשה טכנית מניתוח שרוול, ועם אחוזי סיבוכים מעט גבוהים יותר בממוצע. בדומה לשרוול, גם לאחר מעקף מתחילים עם שתיה צלולה דוגמת מים ותה לימים הראשונים, בהמשך מתקדמית לכלכלה נוזלית משך עוד כשבוע, ואז אט אט מתקדמים דרך כלכלה דיסתית ורכה עד כלכלה רגילה. תוך 4-6 שבועות מהניתוח מרבית המנותחים חוזרים למזון רגיל רק במנות קטנות כמובן. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לפרוסקופיים