לבעלי יש סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

02/05/2013 | 09:12 | מאת: שירי

שלום רב, יש לבעלי סוכרת נעורים ואנחנו רוצים להיכנס להיריון. האם זה תורשתי? אני מואד חוששת

02/05/2013 | 09:31 | מאת: גדעון

שלום ראשית לא סוכרת נעורים אלא סוכרת טיפוס 1. גם אני חולה בסוכרת זו ובמשפחתי לא היו חולים במחלה שני דורות לאחור. לפי הפרסומים ל-85 אחוז מכלל חולי סוכרת טיפוס 1 אין רקע משפחתי ידוע.

02/05/2013 | 13:07 | מאת: עדית

שלום לך שירי, אני סוכרתית עם סוכרת נעורים ולמיטב הבנתי בספרות אין ציון של תורשה במקרה של IDDM (סוכרת נעורים), אלא במקרים של סוכרת מבוגרים. אף על פי כן - אני אישית מכירה מס' משפחות בהן האב סוכרתי וגם אחד הילדים סוכרתי. ממליצה לך לבדוק אם קיימת בדיקה גנטית המאתרת את האינזים שיכול להוות טריגר לסוכרת אצל העובר (לא יודעת אם זה אפשרי מבחינה טכנולוגית) או לאמץ... אם את אוהבת את בעלך ובחרת בו עם הסוכרת - אתם תגדלו משפחה לתפארת, לא משנה עם הילדים יהיו מתוקים בצורה טבעית או רק באופי (: בהצלחה!!!!

מנהל פורום טיפול בסוכרת