מושתל כליה וסוכר גבוהה.

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

02/05/2013 | 09:05 | מאת: יוסי ח.

שלום הסוכר שלי מטפס למעלה ונכון לבדיקה אחרונה (בדיקת דם) הוא עומד על 160, לאחר שתקופה ארוכה הוא הוא היה בסביבות ה120, אני מושתל כליה כ 10 שנים ולוקח כדורים למניעת דחייה הכליה בניהם גם פרדינזון 5 מ"ג, המגנזיום שלי די נמוך למרות שאני לוקח כדורי מגנזיום של 300 גרם ביום, ולוקח עוד רשימה של כדורים למינהם לבעיות שונות, האם הכדורים שאני לוקח משפיעים על רמת הסוכר?, אני שומר דיאטה אך זה במיקרה הטוב מאיט את עליית הסוכר ולא כמו במיקרה האחרון שהייתה קפיצה גדולה יחסית. בתודה מראש יוסי.

02/05/2013 | 13:01 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום יוסי ראשית פרדניזון מעלה את רמת הסוכר אם כי במינונים שלך לא בהרבה למושתלי כליה עם סוכרת אנו נותנים טיפול באינסולין מאחר והאינסולין אינו גורם לנקים ומושתלי כליה סובלים אותו היטב.מינוני האינסולין לא צריכים להיות גבוהים מהתאמה לרמות הסוכר בדם. אין בשום אופן ךהפסיק טיפול אנטי חיסוני יש לנו מקרים אשר מגיבים לתרופות מהקבוצה של מעכביה DDP4 כמו ג'נוביה,יוקראס,ואנגליזה שהמטופלים מגיבים יפה תודה

מנהל פורום טיפול בסוכרת