שאלה לגבי משאבת אינסולין

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

21/06/2016 | 14:00 | מאת: יעלה

שלום, בת 62, סוכרת סוג 2 מזה 6-7 שנים, מאוד לא מאוזנת A1C סביבות 9-10, קמה בבוקר עם גלוקוז 200. ניסיתי הזרקה של אינסולין ארוך טווח, ולא רק שזה לא עזר הסוכרת שלי החמירה בתקופה זו. הגעתי לסביבות 50 יחידות של לבמיר לפני כן ניסיתי עוד סוג אחר של אינסולין ארוך טווח שגם לא עבד והסוכר רק עלה. לכן הפסקנו עם האינסולין. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "משאבת אינסולין", ושזה פתרון שמאזן אותך ב- 100%, מכיוון שבכל פעם שיש סוכר קצת גבוה הוא ישר מזריק לדם אינסולין קצר טווח שמוריד את הסוכר תוך זמן קצר של כחצי שעה. התייעצתי עם רופא המשפחה, והוא אמר לי שלא נותנים משאבת אינסולין עד שהמטופל מאוזן קודם לכן. האם זה נכון? אני מאוד הייתי רוצה להשתמש במשאבת אינסולין, כרגע אני מאמינה שזה הפתרון היחיד שיצליח לאזן אותי... אשמח לגלות שהאמירה הזו ש"משאבה נותנים רק למי שקודם לכן מאוזן" היא לא חד-משמעית, ושיש מקרים שבהם ניתן לתת משאבת אינסולין גם אם המטופל לא מצליח להגיע לאיזון לפני השימוש במשאבה. נוטלת כיום: אמריל 3 מ"ג, ג'נוביה 100 מ"ג, ג'ורדיאנס 10 מ"ג. הפסקתי עם הגלוקומין מכיוון שגילו לי שחמת. אודה לתשובתך, יעלה

אפשר להגיע לאיזון גם עם משאבה וגם עם זריקות. כשלוקחים אינסולין ארוך טווח בעצם חסר לך אינסולין קצר טווח כדי לכסות את האוכל. אפשר להשיג את זה בזריקות או במשאבה. מומלץ קודם כל להבין את הסוכרת עם הזריקות, לפני שעוברים למשאבה. מאד קשה להגיע לאיזון עם A1C 9-10 בלי אינסולין קצר טווח. ואגב, גם עם משאבה צריך להחליט כמה להזריק, זה לא עושה הכל לבד..

מנהל פורום טיפול בסוכרת