בן 44 טרום סכרתי

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

28/02/2015 | 10:36 | מאת: מיקי

שלום בן 44 התחיל ליטול סימבקור וגלוקמין מזה 3 חודשים, ומאז התחילו לו גזים בצורה בלתי נסבלת, שאלתי האם זה נכון לייחס את זה לגלוקומין? מה אפשר לעשות בידיעה שהוא ניסה את 3 הגינרקות הקיימות בשוק וגם כן טיפולים נגד גזים למיניהם שלא עזרו? לתשובתכם אודה

02/03/2015 | 10:58 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום, תופעות אלו המתוארות יכולות לנבוע גם מגלוקומין וגם מסיבקור. בשלב ראשון הייתי מציע להחליף את סימבקור לתרופה אחרת עם סיכוי לפחות תופעות לוואי, כגון קרסטור. אפשרות אחרת היא לעבור לתרופה משולבת המכונה גנואט שמכילה את התרופה הפעילה גנוביה ומטפורמין במינון נמוך יותר. בברכה

מנהל פורום טיפול בסוכרת