אינסולין וטרג'נטה

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

26/10/2014 | 18:59 | מאת: הכרמלי

אני סוכרתי סוג 2 שנים רבות, מטופל עם אינסולין עם משאבה, הסוכרת פגעה לי בעיניים, ברגליים ובכליות, לא תמיד מצליח לאזן הסוכר בדם (לאחרונה הממוצע של מדידות הסוכר בדם ל-60 יום הוא 133 מ"ג). שאלתי האם הטרג'נטה יכולה לעזור לי והאם ניתן להשתמש בשילוב עם אינסולין

30/10/2014 | 09:28 | מאת: פרופ' משה קרפ

טרג'נטה =לינגליפטין הוא מעכב האנזים DPP4 . ניתן לשלב עם אינסולין אך יש צורך במעקב רפואי מאחר ותרופה זאת יכולה להגביר את הרגישות לאינסולין ולגרום להיפוגליקמיה.אפשר להגבר על הבעיה על ידי הקטנת מנון האינסולין .הכל תחת מעקב רופא סוכרת בברכה פרופ.קרפ

מנהל פורום טיפול בסוכרת