סוכרת , סרטן ותפקודי כליה

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

09/06/2014 | 14:35 | מאת: טל

שלום, אני חולה בסרטן ריאה מפושט. לאחרונה עקב עליית רמת הסוכר שלי, המליץ לי האונקולוג לקחת כדורים לסוכר. אפילו אמר שזה נמצא גם יעיל כנגד סרטן (כמובן שזו לא תרופת פלא אבל כנראה שהיא מאטה את קצב התפשטות המחלה). בכל אופן, ישנם מספר סוגי תרופות לטיפול בסוכר: מטפורמין, גלוקופאז וכד' (כשכנראה, אני לא הצלחתי להבין, האחת יעילה יותר מהאחרת בסרטן והשנייה פוגעת יותר בכלייה וכו'). רציתי לשאול: 1. איזו תרופה פוגעת הכי פחות בתפקודי הכליה. רמת הקריאטנין שלי היא 114. 2. כמו כן, אם כבר צריך לקחת תרופה כזו לסוכר, איזו תרופה מבין התרופות היא הכי יעילה (פחות או יותר כמובן על פי המידע הרפואי/מחקרי) בטיפול בסרטן? תודה מראש :)

01/07/2014 | 11:39 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום טל הבעיה והשאלה מאוד רציניים וקשה להשיב על רגל אחת וכדאי להתייעץ עם מומחה לסוכרת אישית כללית ניתן להאמר כי התרופה הטובה והכי פחות מסוכנת היא האינסולין תרופות אחרות הן המטפורמין-גלוקופאג וה ג'נוביה שניתן לתת לחוד או עם אינסולין שוב יש להתייעץ עם דיאבטולוג

מנהל פורום טיפול בסוכרת