כיצד מאבחנים סוכרת נוירופאטית או נוירופאטה סוכרתית

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

02/05/2013 | 10:40 | מאת: איש הצפון

שלום רב, כיצד מאבחנים סוכרת נוירופאטית? האם ניתן לקבוע את קיומה על סמך איבחון קליני בלבד? או שחובה - בדגש על חובה - לאמתה בבדיקה כגון בדיקת EMG? שאלה משנה - האם סוכרת דרגה 2 וסוכרת נוירופאטית יכולות "להתקיים" יחד אצל חולה מבוגר - בן 60 פלוס - או שרק אחת מהן יכולה להתקיים? בתודה, איש הצפון

02/05/2013 | 10:49 | מאת: פרופ' משה קרפ

לנאורופתיה סמנים קלסיים של הפרעת תחושה בכפות רגליים ,כאבים בשוקיים, הרגשת בערה ברגליים.המצב דורש קודם כל בדיקה על ידי פודיאטור.אין צורך ב EMG .איזון טוב של סוכרת עוזר וכמו כן תרופות כמו ליריקה או סימבלטה

02/05/2013 | 11:51 | מאת: איש הצפון

לפרופ' קרפ תודה רבה על התשובה הראשונה. אם תוכל להשלים את התשובה לשאלה השניה - של אפשרות קיום של סכרת סוג 2 יחד עם סוכרת נוירוופאטית - אודה לך מאוד, איש צפון

02/05/2013 | 12:53 | מאת: איקו

שלום --אנחנו כמה חברים שסבלנו גם מנוירופטיה סוכרתית. רופא חבר הציע טיפול ב אלפה ליפואיק אציד 600 מג ליום. ואחרי כמה חודשים של טיפול חלפה הנוירופטיה ,חוץ מאחד מאתנו. אנחנו ממשיכים ליטול 150 מג ליום. מה דעתך ? (האחד שלא הוטב לו -עבר טיפול בליריקה --ללא הטבה.) תודה איקו

מנהל פורום טיפול בסוכרת