מטפורמין

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

17/07/2013 | 14:41 | מאת: מאיר

בעבר קופת חולים כללית סיפקה תרופה יעילה מאוד בשם "מטפורמין ליפא". היום חולי הסוכרת מקבלים מטפורמין של טבע שאינו יעיל כלל. אפילו ה"ליפא" יקר יותר יעילותו מתקזזת עם מיזעור נזקי הסוכרת. כן, אני יודע שהג'נואט מכיל מטפורמין אך ה"ליפא"בנפרד עם ג'נוביה עדיפים.

מכיוון שהתגובה לתרופות אלו היא אינדיבידואלית והשפעתה משתנה מאוד ממטופל אחד למשנהו, לא ניתן לומר באופן חד משמעי כי אחת התרופות שציינת טובה יותר או פחות מיתר התרופות שצויינו.

17/07/2013 | 19:48 | מאת: מאיר

ד"ר מריאלה גלאנט, תודה על התשובה. אם כך, ראוי לתת לכל מטופל לבחור את התרופה היעילה ביותר עבורו גם אם קופ"ח תאלץ להחזיק מלאי מגוון יותר של תרופות כי טיפול יעיל זול יותר.

מנהל פורום טיפול בסוכרת