הפסקת טיפול בהזרקת אינסולין

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

17/07/2013 | 13:30 | מאת: ישראל

אני מטופל בסכרת בן 57 מסוג 2 מזה 10 שנים מטפורמין3X, ג'נוביה ובשנה האחרונה התחלתי להזריק אינסולין ארוך טווח פעמים ביום כ- 40 יחידות. ב 3 חודשים האחרונים התחלתי הליכה מסיבית שכתוצאתה ירדתי במשקל מ- 90 קג ל85 (ועוד היד נטויה) השיפור המיידי היה בירידת הממוצע בצום מ-150 ל-100. A1C האחרון היה עדיין 7.3 . האם יש קשר בין הפעילות הספורטיבית ובין הירידה? האם ניתן להגיע למצב שאין צורך בתוספת אינסולין בהזרקה ע"י ספורט וירידה במשקל לאחר 10 שנים של סוכרת ויותר?

לשאלתך הראשונה - קיים קשר בין ירידה במשקל לירידה בערכי הסוכר. כאשר עושים פעילות גופנית הסוכר נכנס לתאים ללא עזרת אינסולין. ככלל, ככל שתעשה יותר פעילות גופנית כך תרד צריכת האינסולין שלך, דבר אשר ייקל על הירידה במשקל. עם זאת, יצויין כי הדבר תלוי גם בתנגודת האינסולין בגופך. לשאלתך השניה- התשובה היא כן. ערכי סוכר גבוהים לאורך זמן, פוגעים בתפקוד תאי הבטא האחראיים על ייצור האינסולין בגוף, גם במקרה של ערכי A1C 7.3%. ישנם מקרים רבים, בהם ניתן "לנקות" (באופן חלקי)את נזקי רמות הסוכר הגבוהות ולגרום לתאי הבטא לחזור לייצור אינסולין טוב יותר. שיטת הטיפול נקראת "טיפול אינטנסיבי באינסולין", ובמסגרתה ניתן טיפול אינטנסיבי באינסולין למשך תקופה קצרה ומוגבלת מראש. הטיפול הנ"ל מתבצע כיום באיטליה בישראל- במרכז DMC לטיפול בסוכרת בלבד. בברכת בריאות איתנה, ד"ר מריאלה גלאנט, מומחית לאנדוקרינולוגיה וסוכרת

מנהל פורום טיפול בסוכרת